26 Ιανουαρίου 2011

Μπάτε σκύλοι...

                     
του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Στις πόσες προβοκάτσιες καίγεται άραγε το Εθνικό Συμφέρον; Κάποιοι εγχώριας εκτροφής, βαρεμένοι, αφελείς, πείτε τους όπως θέλετε, πήραν 300 μουσουλμάνους λαθρομετανάστες και τους πήγαν εκδρομή από την Κρήτη στην Αθήνα. Κανείς δεν πήρε χαμπάρι; Οι αρμόδιοι τους πέρασαν μήπως για Λύκειο Αρρένων του Μαγκρέμπ σε πενταήμερη;

Οι «χρήσιμοι ηλίθιοι», συναυτουργοί και καθοδηγητές, σπάσανε πόρτες, όχι κάποιου τυχαίου δημοσίου κτιρίου αλλά της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σάρκα από τη σάρκα σου, πέτρα την πέτρα χτισμένη με το αίμα σου, το οποίο ανακαινίζεται από το υστέρημα σου, μνημονιακέ ραγιά μου και νεοφιλελεύθερε ελαστικοποιημένε δουλοπάροικε. Από κει αποφοιτούν οι μύστες των Νόμων σου, στελεχώνεται η πολιτική τάξη κι η Δικαιοσύνη σου, Λαέ του φορτσάτου σινιέ Αλέξη και της καινούργιας, ολόφρεσκης Ντόρας. Το «Εθνικό» από τη μπίχλα δεν φαίνεται κι ο Καποδίστριας, αν ήξερε, θ’ αυτοκτονούσε πριν τον φάνε οι Μαυρομιχαλαίοι.

Οι «ιαχωβάδες» της …προόδου, προφυλακές της ευθείας γραμμής του εθνικού εγκεφαλογραφήματος, κάνανε πάλι το θαύμα τους. Ο υπαρκτός σουρεαλισμός μας κατέκτησε κι άλλες κορυφές. Ο Νόμος έγινε γι’ άλλη μια φορά κουρελόχαρτο, σκούπισε μ’ αυτόν τον απαυτό της όλη η ληγμένη κρεμ ντε λα κρεμ της εξαρχειώτικής και κολωνακιώτικης διεθνιστικής «προόδου». Αυτοί σπάσανε τις πόρτες κι οι απρόσκλητοι μουσουλμάνοι μουσαφιραίοι μπήκαν, την άραξαν, στρώσανε τα γιατάκια τους και το νοικοκυριό τους και μαζί με άλλες ομάδες ομοίως απρόσκλητων μουσουλμάνων μουσαφιραίων ανά το ξέφραγο αμπέλι μας, εξαγγέλουν απεργία πείνας με αίτημα την χωρίς όρους και προϋποθέσεις «νομιμοποίηση». Το μπάτε σκύλοι αλέστε υπό μορφήν «προοδευτικού» αιτήματος και με την βούλα των βαρεμένων παραφυάδων του φραγκάτου «Τσε Γκεβάρα» της Κουμουνδούρου.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η βάναυση πρόκληση της κατάληψης κεντρικών πλατειών, των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου συμπεριλαμβανομένων, μαζί με την τωρινή απύθμενου θράσσους ξεφτίλα στην Νομική, είναι ολοφάνερο ότι συγκροτούν πλέον σχέδιο. Η πλειοψηφία των «ακτιβιστών» που συνδράμουν όλο αυτό το καρναβάλι προφανώς είναι απλώς στην κοσμάρα τους. Οι καθοδηγητές όμως, κάποιοι λίγοι, πολύ λίγοι αλλά υπαρκτοί, παίζουν καλά και με θράσσος το παιχνίδι που τους επιτρέπει το θεσμικό μπουρδέλο που στήσαμε με ασυδοσία, «άσυλο» και μπόλικη έλλειψη αυτοσεβασμού και συλλογικής αξιοπρέπειας.

Σε καμμία μα καμμία ευρωπαϊκή χώρα, σε κανένα συγκροτημένο κράτος του κόσμου ολόκληρου, κράτος με στοιχειώδη σεβασμό του νόμου και του ελάχιστου δημόσιου συμφέροντος, δεν θα μπορούσε ατιμώρητα να λάβει χώρα τέτοιο γεγονός και να ξημερώσουν το πρόβλημα κι οι αυτουργοί του απείραχτοι. Αν απόψε τη νύχτα ο Φιλόσοφος, Στοχαστής, μύστης της Διεθνούς Διακυβέρνησης και κάτοικος των VIP αιθουσών των αεροδρομίων, ο Πρωθυπουργός μας, το λύσει και μπαγλαρώσει αυτούς που βανδάλισαν δημόσια περιουσία και την μετέτρεψαν σε πανδοχείο της καφροσύνης τους κι αναφέρομαι στους εγχωρίους, τότε απολογούμαι και σας υπόσχομαι να πάω στην Παναγιά της Μινεσότα ν’ ανάψω λαμπάδα στο μπόϊ του. Όμως χλωμό το βλέπω, άρα, φευ, δεν θα δω ποτέ τις σκονισμένες πεδιάδες του Μίντγουέστ.

Είναι σαφές, αναντίρρητο, πως η δράση των μπετατζήδων, προμηθευτών, καναλαρχών, κρατικοδίαιτων μαικήνων του αθλητισμού και της «τέχνης» είναι εξίσου μεγάλος κίνδυνος για την Πατρίδα, την Δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή.
Είναι προφανές πως η διαπλοκή επιχειρηματιών και ορισμένων πολιτικών, το Μνημόνιο κι η μειωμένη κυριαρχία μας, συνιστούν καρκινώματα στο εθνικό σώμα.
Όμως το ένα όνειδος δεν νομιμοποιεί το άλλο. Όποιος εξαιτίας της παρακμής, της κοινωνικής αδικίας και υποκρισίας, αμφισβητεί την Πατρίδα, το Έθνος, τα σύνορα, την έννομη τάξη, μαγκιά του, γούστο του και καουμποϊλίκι του.
Αν όμως το κάνει έμπρακτα, τότε θα πληρώνει το τίμημα του Νόμου.

Εμείς, επειδή η Πατρίδα μας έχει γκρεμισμένους τοίχους, εστίες μόλυνσης και διαφθοράς, θέλουμε να την ξαναχτίσουμε, να την καθαρίσουμε και να την ομορφύνουμε, όχι να της βάλουμε φωτιά. Δεν θα την παραδώσουμε στους Κοτζαμπάσηδες της υποταγής, ούτε στα κοπάδια των μουσουλμάνων που σπρώχνουν η Ανάγκη, το κράτος – δουλέμπορος της Άγκυρας κι οι πιο σκοτεινοί κύκλοι ισλαμιστών από το Ιράν κι αλλού, που και λεφτά κονομάνε και την παρακμιακή Δύση υπονομεύουν, έχοντας ως συνεργούς τους «χρήσιμους ηλίθιους» της ανακυ6κλωμένης προοδευτικάντζας.

Αδέρφια, δικοί μας είναι οι Νόμοι, είναι ο φράχτης που φυλάει το έχει μας, την βιος μας, τα παιδιά μας, τα σύμβολα μας, τους τάφους των πατέρων μας, το κοινό μας σπίτι.
Η ανομία είναι κίνδυνος, είναι εχθρός, όποιος κι αν την διαπράττει, με ή χωρίς «αριστερό» ή «αντεξουσιαστικό» άλλοθι.

Η χώρα χρειάζεται την πιο απλή επανάσταση: την εφαρμογή του Νόμου. Αυστηρά. Δίκαια. Άμεσα. Παντού.
www.antinews.gr

14 Ιανουαρίου 2011

Α.Ο.Ζ. 1


Α.Ο.Ζ., δηλαδή, Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, είναι η θάλασσα που ενώνει δυο απέναντι στεριές, με ό,τι υπάρχει κάτω από αυτή... Πετρέλαιο, φυσικό αέριο κλπ...
Εάν οι απέναντι στεριές ανήκουν σε δύο κράτη, τότε σύμφωνα με το Δίκαιο της θάλασσας που ισχύει από το 1982, το μέσον ορίζεται ως το σύνορο που χωρίζει την Α.Ο.Ζ. του ενός κράτους από το άλλο...  Σύμφωνα πάλι με το δίκαιο της θάλασσας τα νησιά έχουν Α.Ο.Ζ....

Οι καλοί γείτονες Τούρκοι θέλουν τη δική τους ΑΟΖ δική τους και το τμήμα της δικής μας, που έχει πολύ φυσικό αέριο και πετρέλαιο, μισό μισό...
Οι πολιτικοί μας, αν και λένε πάντα όλη την αλήθεια, για να γίνει απόλυτα κατανοητό, στις δύο φωτό που ακολουθούν φαίνεται η δικής μας Α.Ο.Ζ. και η συνεκμετάλλευση... 

Α.Ο.Ζ. 2

Ελληνική Α.Ο.Ζ.

Α.Ο.Ζ. 3

Συνεκμετάλλευση

Ρωσοτουρκικό πόλεμο,προβλέπει η Pravda!

Για ενδεχόμενο Ρωσοτουρκικό πόλεμο και μάλιστα με την αμέριστη εμπλοκή της Ελλάδας, κάνει λόγο η, ευρείας κυκλοφορίας, Ρωσική εφημερίδα  "ΠΡΑΒΔΑ". 
Πρόκειται για έντυπο το οποίο εκφράζει πλήρως το κατεστημένο του «Κρεμλίνου», ενώ σύμφωνα με Ρώσους δημοσιογράφους, «μήλον της έριδος» θα αποτελέσει η Μαύρη Θάλασσα, μέσω της οποίας η Τουρκία εφοδιάζεται με φυσικό αέριο από την Ρωσία.

Η ρωσική κυβέρνηση, φαίνεται να δυσανασχετεί από τον τρόπο με τον οποίο κινείται η Άγκυρα στην περιοχή, ενώ «η επιθυμία της Τουρκίας να αυξήσει την επιρροή της είναι έκδηλη»

Ο επιθετικός τρόπος με τον οποίο οι Τούρκοι προωθούν τα ενεργειακά τους συμφέροντα, φαίνεται να θορυβεί και να ανησυχεί την Ρωσία και αυτό πάρα τις διμερείς συμφωνίες για αγωγούς. Οι Ρώσοι έχουν αρχίσει να υποπτεύονται την Τουρκία, η οποία, παραδοσιακά, δεν τηρεί τις υποσχέσεις και τις συμφωνίες της.
Έκπληκτη εμφανίζεται η Ρωσία από τα προαναφερθέντα γεγονότα, αφού κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στη Γεωργία, η Τουρκία τήρησε φιλορωσική στάση, όταν δεν επέτρεψε σε δύο αμερικανικά πλοία με «ανθρωπιστική βοήθεια», να περάσουν τα Στενά.

«Κακό χαμό» προβλέπει η ρωσική  εφημερίδα. Πλην του ρωσοτουρκικού πολέμου, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα «θέλει» θερμά επεισόδια μεταξύ Τουρκίας – Βουλγαρίας, δεδομένου του ότι ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, τηρεί «αντιτουρκική» στάση.
Εξάλλου, τα σενάρια μιλούν και για ενδεχόμενο πόλεμο μεταξύ Τουρκίας – Ισραήλ, (σενάρια το οποίο προωθούν και ισλαμικοί κύκλοι στην Τουρκία), στο Λίβανο με εμπλοκή της Συρίας. Παρόλο που η Συρία βρίσκεται σε φάση επαναπροσέγγισης με την Τουρκία, φαίνεται να μπαίνει και αυτή μέσα στη σύγκρουση. Οι Ρώσοι φαίνεται ότι δεν εξαιρούν την Κύπρο, από την γενικότερη ανάφλεξη, την οποία προβλέπουν.

Ο Βλαντιμιρ Πούτιν, από την πλευρά του, αποκαλεί το 2011 ως «μαύρο έτος». Αυτό το στηρίζει στην πρόβλεψη του, για εμφύλιο πόλεμο και εξεγέρσεις στις ΗΠΑ (ίσως να έχει δίκαιο, εάν ληφθεί υπόψη, το αιματηρό γεγονός στην Αριζόνα, που σηματοδότησε τη ριζοσπαστικοποίηση ακραίων συντηρητικών στοιχείων). Η Ρωσία θα επιθυμούσε -και θα βολευόταν, όπως όλα δείχνουν- βεβαίως, οικονομικό κραχ στην Κίνα, δεδομένου του πλεονασματικού εμπορικού ισοζυγίου της χώρας και του χαμηλού κόστους βιομηχανικής παραγωγής.

Παράλληλα με τις ανησυχίες που εκφράζει η «ΠΡΑΒΝΤΑ» για την πολιτική της Άγκυρας, στο προσκήνιο προβάλλει και το θέμα της γενοκτονίας των Αρμενίων του 1915, υπενθυμίζοντας την πολύ στενή σχέση Μόσχας – Ερεβάν. Σε άλλες ρωσικές εφημερίδες εκφράζονται οι φόβοι της Αρμενίας για ενδεχόμενη απώλεια εδαφών, ενώ είναι σαφής η ανησυχία για τον θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, που έχει, μονομερώς, ανακηρύξει την ανεξαρτησία του.

13 Ιανουαρίου 2011

Λέτε να μας πάει σε εκλογές ο mr.Wikileaks???

Όπως ακούγεται  έρχονται καυτές αποκαλύψεις από το wikileaks για:

Το σχέδιο Ανάν...
Τη Siemens
Τις υποκλοπές Καραμανλή...
Τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη
Τις φονικές πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2007 στην Πελοπόννησο

Έχει να πέσει της Οσίας Συγκάλυψης από σύμπαντα τα Μέσα... Αλλά τι να πρωτοκουκουλώσουν τα καημένα...   

Η νέα βιολογική ασπιρίνη

Πρόκειται για τη βιολογική ασπιρίνη Κρήτης, ένα νέο είδος ασπιρίνης που θα ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε έως τώρα για την προστασία μας από τη γρίπη.

Το νέο αυτό φάρμακο που παρασκεύασε ομάδα καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, με εμπνευστές τους καθηγητές ιατρικής Χρήστο Λιονή, Ηλία Καστανά και τον καθηγητή βιολογίας Στέργιο Πυρίντσο, αναμένεται να πάρει εντός του έτους την έγκριση του ΕΟΦ. Για την παρασκευή του φαρμάκου συνεργάστηκαν επίσης η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου και η φαρμακοβιομηχανία Gallenica.

Πρόκειται για κάψουλες που συνδυάζουν την απόλυτη αξιοποίηση των κρητικών βοτάνων, με τις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει η σύγχρονη φαρμακευτική επιστήμη.

Τα συστατικά του είναι απόλυτα φυσικά και το νέο φάρμακο, από τη στιγμή που θα εγκριθεί από τον ΕΟΦ αναμένεται να βγει από τα σύνορα της χώρας και να πιστοποιηθεί τόσο από τις ευρωπαϊκές αρχές όσο και από το την αμερικάνικη FDA.

Η νέα βιολογική κρητική ασπιρίνη περιέχει τρία κρητικά βότανα διαλυμένα στο λάδι, οι φαρμακευτικές ιδιότητες των οποίων είναι γνωστές από την αρχαιότητα, ιδιότητες που ακόμα και σήμερα θεωρούνται ευεργετικές για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Τα τρία αυτά βότανα παραμένουν το επτασφράγιστο μυστικό της ομάδας των επιστημόνων, καθώς το φάρμακο αυτό αποτελεί παγκόσμια πατέντα.

Σκοπός των επιστημόνων δεν είναι η αντικατάσταση της παραδοσιακής ασπιρίνης, αλλά η προώθηση στη αγορά, ενός φυσικού φαρμάκου από την κρητική γη.

Τα υλικά από τα οποία αποτελείται κάθε κάψουλα δεν έχουν μέχρι στιγμής παρουσιάσει επιπτώσεις στην υγεία και η δοσολογία που θα συστήνεται 2-3 την ημέρα.

Οι ιδιότητες της κρητικής ασπιρίνης είναι: Προστατεύει από λοιμώξεις του αναπνευστικού, ανακουφίζει από το κρυολόγημα, καταπολεμά την κοινή γρίπη, ρίχνει τον πυρετό και έχει αναλγητικές ιδιότητες.

Η τιμή του φαρμάκου σύμφωνα με τον όρο που έχει βάλει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ρεθύμνου, δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 1 ευρώ.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικό κίνητρο για την παρασκευή του φαρμάκου αποτελεί η αναπτυξιακή κατεύθυνση του Α.Σ.Ρ. αφού από τη στιγμή που το φάρμακο μπει στην παραγωγή μέρος της σοδειάς θα προορίζεται για την παρασκευή της κάψουλας.

 http://hygeiagr.blogspot.com/ 

Περί της διαπλοκής το ανάγνωσμα...

Ας υποθέσουμε λοιπόν’ κατά τον μέγιστο Καρυωτάκη, ότι στη θέση του κυρίου Χρυσοχοίδη, βρισκόταν κάποιος άλλος υπουργός, όχι του ΠΑΣΟΚ, αλλά της Νέας Δημοκρατίας την εποχή που ήταν πρωθυπουργός ο Καραμανλής.
Και έβγαινε φόρα παρτίδα στο Wikileaks, ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος για παράδειγμα, είπε στον Αμερικανό Πρέσβυ ότι η ΕΥΠ είναι …επικίνδυνη και είναι ένα τίποτα.
Φαντάζεστε τι επικοινωνιακή καταιγίδα θα ξεσπούσε στις τηλεοράσεις, στα δελτία ειδήσεων, στα
ραδιόφωνα, στις εφημερίδες και στο ίντερνετ;
Φαντάζεστε πόσοι τηλεοπτικοί ‘εισαγγελείς’ θα έβγαιναν και θα ζητούσαν τον πολιτικό αποκεφαλισμό του εν λόγω υπουργού του …Καραμανλη;
Πόσοι τηλεοπτικοί ‘εισαγγελείς’ θα έβγαιναν να κατηγορήσουν τον ίδιο τον Καραμανλή για …'αμερικανοτσολιά';
Φαντάζεστε πόσο ‘αμερικανόδουλη’ θα παρουσιαζόταν η κυβέρνηση από το σύνολο των ΜΜΕ;
Μάθημα ΠΑΣΟΚ λοιπόν και μάλιστα για …προχωρημένους!
Διότι η ένοχη σιωπή των ΜΜΕ – αν εξαιρέσεις δυο τρεις πρωτοσέλιδους τίτλους την πρώτη μέρα- αποδεικνύει την ορθότητα της υπόθεσής μου.
Διότι η ένοχη σιωπή των γνωστών μεγαλοδημοσιογράφων, αποδεικνύει την αγαστή συνεργασία των ιδιοκτητών των ΜΜΕ με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και με το σύστημα κρατικής διοίκησης που έχει στήσει το ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια που κυβερνούσε τη χώρα.
Πότε με τον Αντρέα Παπανδρέου, πότε με τον Κώστα Σημίτη και πότε με τον ….Γιώργο Παπανδρέου.
Διότι οι καλές σχέσεις με τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, με τους μεγαλοεργολάβους και τους μεγαλοδημοσιογράφους δεν είναι προσωρινή, ούτε και είναι χτισμένη στην …άμμο.
Και για να βάλω και το κερασάκι στην τούρτα, δείτε τον τρόπο που αντιμετωπίζει το σύστημα των ΜΜΕ τον Απόστολο Γκλέτσο. Δείτε με τι επαγγελματική μεθόδευση προσπαθούν να τον παρουσιάσουν ως…γραφικό στην κοινή γνώμη.
Αν εξαιρέσουμε τον υπερβολικό λόγο του δημάρχου, στην ουσία η πράξη του, εξέφραζε το ‘κοινό περί δικαίου αίσθημα’ των Ελλήνων.
Τα υπόλοιπα είναι ψιλά, για ….κατανάλωση στο περίπτερο της γειτονιάς.
Αναστάσιος Καζαντζίδης

12 Ιανουαρίου 2011

Στις ΗΠΑ για μόνιμη εγκατάσταση ετοιμάζονται να μετακομίσουν τουλάχιστο 3 υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης!




















Τουλάχιστο 
3 υπουργοί 
της σημερινής κυβέρνησης  
ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα.
Οι δύο απέκτησαν πρόσφατα–μέσω υπεράκτιων-κατοικίες στις ΗΠΑ, ενώ ο τρίτος  είναι χρόνια τώρα ιδιοκτήτης ακινήτου σε περιοχή των ΗΠΑ που φημίζεται για τα Πανεπιστήμιά της.
Αυτό που τους ενδιαφέρει πρώτιστα είναι ο εγκληματισμός των παιδιών τους, η αναζήτηση σχολείων και τα σχετικά. 
Οι ίδιοι και οι οικογένειές τους είναι σχεδόν βέβαιοι πως δεν θα βρίσκονται στη κυβέρνηση σε δύο χρόνια από σήμερα και θεωρούν ότι δεν έχουν κανένα λόγο να παραμείνουν στην Ελλάδα.
Κι αυτό ανεξάρτητα από το αν το ΠΑΣΟΚ εξακολουθήσει να κυβερνάει τη χώρα.
Στην ανεύρεση των σπιτιών των δύο νεοφερμένων στις ΗΠΑ, καταλυτικό ρόλο  έπαιξε η σύζυγος του τρίτου της παρέας που ξέρει τα κατατόπια.
Η Ελλάδα;
Ποια Ελλάδα; Ποιος Θανάσης;


kourdistoportocali

Το προβληματικό παιδί που κατακτά για δεύτερη φορά τη “χρυσή μπάλα”

                                    
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

Δεν χρειάζεται να 'σαι ποδοσφαιρόφιλος για να μαντέψεις σωστά. Ο πιτσιρικάς της φωτογραφίας δεν είναι άλλος από τον Λέο Μέσι. Φιγουράρει στην ταυτότητα της Μπαρτσελόνα όταν σπούδαζε το τόπι στη φάμπρικα των πρωταθλητών, γνωστή ως La Masia ή εργοστάσιο χρυσού. ΄Ενα φυτώριο ταλέντων που ξεπέταξε επίσης τους Αντρές Ινιέστα, Τσάβι Ερνάντεθ και σχεδόν όλη τη σημερινή Μπάρτσα. Πριν ακόμα συμπληρωθεί μια δεκαετία από τότε, ο “Ψύλλος” όπως αποκαλούν χαϊδευτικά το αργεντινό διαβολάκι, σήκωσε προχτές το βράδυ για δεύτερη συνεχή χρονιά τη “Χρυσή μπάλα”, τίτλος αναγνώρισης του καλύτερου ποδοσφαιριστή της περασμένης χρονιάς, με φιναλίστες τους δύο παραπάνω συμπαίκτες του.

Μόλις 12 χρονών, το 2000, γονείς και θεία παίρνουν το παιδί από την Αργεντινή και το πηγαίνουν στην Βαρκελώνη επειδή είχε προβλήματα στην ανάπτυξή του, για να το “αρπάξουν” στην κυριολεξία οι ανιχνευτές ταλέντων της Μπάρτα, πληρώνοντας προθυμότατα όλα τα έξοδα των ιατρικών εξετάσεων και θεραπευτικής αγωγής. Ο μικρός Λέο είχε δυσκολίες επικοινωνίας με τη δασκάλα του στο σχολείο, διαβάζω σε μια εφημερίδα της Αργεντινής. Η κυρία Ντόμινα τον περιγράφει: “Ήταν αρκετά ντροπαλός. Είχε δίπλα του στην κλάση μια συμμαθήτρια φίλη και μου μετέφερε ο,τιδήποτε ήθελε να πει. Αυτή του αγόραζε μέχρι και το κολατσιό από την καντίνα. Ενεργούσε σαν τη μάνα με το μωρό της, κι αυτός την άφηνε να διευθύνει σε όλα”.


Πριν ακόμα πάει στο σχολείο, σε ηλικία που όλα τα μωρά συνήθως ρωτάνε συνεχώς στο νηπιαγωγείο, αυτός επικοινωνούσε με την δασκάλα του μέσω μιας εξάχρονης εγγαστρίμυθης. Τώρα, σε ηλικία 23 ετών ο διερμηνέας του “Ψύλλου” είναι ο Πεπ Γουαρδιόλα, ο προπονητής του. Ο χαρακτήρας του συνεχίζει να έχει μια υπερβολική δόση εσωστρέφειας, με όσους τον ξέρουν από κοντά να λένε πως ποτέ δεν έπαψε να είναι ένα παιδί, απολαμβάνοντας πάντα το παιχνίδι με την μπάλα. Παίζει σαν πιτσιρίκος στη γειτονιά του, κάνει θαύματα με τη μπάλα στα πόδια ανάμεσα στους αντιπάλους, είναι ένας σιωπηλός αρχηγός της επίθεσης. Και βέβαια, έξω από τα γήπεδα η ζωή του είναι ανιαρή, απολαμβάνοντας τον μεσημεριανό ύπνο 2-3 ώρες κάθε μέρα.


Αυτός είναι ο καλύτερος παίχτης του κόσμου, γέννημα θρέμμα της φάμπρικας του χρυσού και των πρωταθλητών, ένα καταλανικό αρχοντόσπιτο του 1702 δίπλα ακριβώς στο Καμπ Νόου, το θέατρο της μαγευτικής ποδοσφαιρικής πανδαισίας της Μπάρτσα. Το 1978 ο σύλλογος αποφάσισε να το μετατρέψει σε ποδοσφαιρική ακαδημία, ένα οικογενειακό σπίτι για κάπου 50 τσικό, τα περισσότερα απ΄ αυτά να έχουν δικά τους δωμάτια, να πηγαίνουν στο σχολείο και στη συνέχεια το άλλο μεγάλο ποδοσφαιρικό σχολείο της ομάδας που την τελευταία τριετία προσφέρει το καλύτερο ποιοτικά θέαμα. Μέσι, Ινιέστα, Τσάβι, Βαλδές, Πουγιόλ και πάει λέγοντας, είναι η φιλοσοφία απέναντι στα εκατομμύρια ευρώ για την αγορά παικτών-αστέρων που έλαμψαν μεμονωμένα αλλά σαν σύνολο έσβησαν. ΄Η μήπως δεν τα λέω καλά!

Εξαιρείται Φ.Π.Α.

Ασκούμενη σε ένα από τα τρία ισχυρότερα «θέλω» των ανθρώπων…  Την τριάδα συμπληρώνουν το χρήμα και η εξουσία…

Σημειώνεται για κάθε ενδιαφερόμενο ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος νόμου του Κώδικα Φορολογικών Στοιχείων η προσφορά "υπηρεσιών αυτοεξυπηρέτησης  μετά ή όχι οραματισμών", απαλλάσσεται ΦΠΑ…

Σωστός ο κ. βουλευτής και πιο σωστοί οι συνάδελφοι και η αλληλεγγύη τους...

Η ολομέλεια της Βουλής απέρριψε εισαγγελικό αίτημα για άρση της ασυλίας του Γεωργίου Αρβανιτίδη, για εκτέλεση οικοδομικών εργασιών, κατά την άσκηση των καθηκόντων του ως βουλευτή, χωρίς άδεια... 

Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από λαό... Να το λέτε, να το λέτε για να σας μείνει...

ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ
ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος 

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
Βασικές διατάξεις

Άρθρο 1 
1. Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

'Οταν υπουργός του παΣΟΚ συζητά την ασφάλεια της χώρας με τον πρέσβη των ΗΠΑ τότε είναι υπάλληλος γι'αυτούς και δοσίλογος για εμάς


…Μόνο ο Πιουριφόι μας λείπει
Η γνώμη όλων των Ελλήνων για την ΕΥΠ και τις μυστικές υπηρεσίες είναι γνωστή. Άλλο θέμα όμως αυτό και άλλο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης (για να μην μπερδευομαστε με τα περί «Προστασίας του Πολίτη») να δίνει αναφορά για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Ελλάδας στον πρεσβευτή των ΗΠΑ και να δηλώνει ότι «θα τη χαλάσει και θα την ξανακτίσει» !!!. Αυτά μας έλεγε το ΠΑΣΟΚ ότι γινόντουσαν μόνο στην μετακατοχική Ελλάδα με τον Πιουριφόι και ότι τα πάταξε μαζί με το «κράτος της Δεξιάς».
Στην πραγματικότητα, όπως συνέβη και με το Ελληνικό Κράτος έτσι και στην ΕΥΠ το ΠΑΣΟΚ γκρέμισε ότι καλό και κακό υπήρχε, για να εγκαθιδρύσει το δικό του κράτος, το δικό του «σύστημα ΠΑΣΟΚ».Ήδη ο κ. Χρυσοχοίδης καταγγέλλεται ότι αφού εξήγησε στον Πραίτορα των ΗΠΑ τι θα κάνει, «διέλυσε την ΕΥΠ, τοποθετώντας κομματικούς εγκάθετους σε καίρια πόστα, εντελώς ακατάλληλους να διοικήσουν και επιτρέποντας να αναδειχθούν προσωπικές εμπάθειες, μωροφιλοδοξίες και ενδοσυνδικαλιστικές διαφωνίες…»

συνέχεια http://www.antinews.gr/?p=79615

Σε ποια Κύπρο θα πήγαινε η Μέρκελ, κ. Ντόρα, με το ...Ανάν;

Δηλαδή αν είχαν ακούσει τον Παπανδρέου και τη Ντόρα οι Κύπριοι και έλεγαν ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν, σήμερα θα ζητούσαν ΚΑΙ τη σύμφωνη γνώμη των ΤΟΥΡΚΩΝ για τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο!

Καταλάβατε τώρα τη...συμμαχία των προθύμων;

Τραβάει καράβι...

Το ρυμουλκό...

Σάπιο και προκλητικό το πολιτικό σύστημα...

Η κυρία Σταμάτη-Τσοχατζόπουλου σήκωσε ολόκληρο το Gucci...

Καλά, το ζεύγος δεν παίζεται. Μωρέ, δεν πάνε να λένε ό,τι θέλουν. Για τα σπίτια, τα νεοκλασικά και τα άλλα. Για το πόθεν της οικογένειας! Η κυρία Σταμάτη μπήκε τις ημέρες των εορτών στο κατάστημα του οίκου Gucci στην οδό Τσακάλωφ, στο Κολωνάκι και το σήκωσε ολόκληρο. Πόσα; Κρατηθείτε! Το ποσό των...
26.000 ευρώ!!!
Είπατε κάτι???...

http://nonews-news.blogspot.com/2011/01/gucci.html

WikiLeaks: Χρυσοχοϊδης σε Αμερικανό πρεσβευτή "H EYΠ είναι επικίνδυνη για την εθνική μας ασφάλεια"!

 του Σάββα Καλεντερίδη

Οι αποκαλύψεις του WikiLeaks που αφορούν στα όσα συμπεριέλαβαν στην αναφορά που έδωσαν στον πρέσβη των ΗΠΑ ο κος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ στρατηγός Οικονόμου, απλά είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Ένα κράτος που σέβεται τον εαυτό του, πρώτα και πάνω απ' όλα διασφαλίζει ΘΕΣΜΙΚΑ και οριοθετεί τις σχέσεις των πολιτικών και όλων ανεξαιρέτως των υπηρεσιακών παραγόντων με τις ξένες χώρες, όποιες κιαν είναι αυτές, όσο μεγάλες ή μικρές κιαν είναι.
Χρόνια τώρα που διαρκεί η καλοσχεδιασμένη επιχείρηση διάλυσης του ελληνικού κράτους και της ίδιας της Ελλάδος από τα κάθε είδους κομματόσκυλα, πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες διαγκωνίζονται, για παράδειγμα, για μια έστω και απλή θέση στον κατάλογο των προσκεκλημένων στις δεξιώσεις της πρεσβείας των ΗΠΑ, ενώ ποιος ξέρει σε τί άλλου είδους κινήσεις προβαίνουν, για να λάβουν τον τίτλο του επίτιμου συνομιλητή των παραγόντων της πρεσβείας, όπως οι δυο προαναφερθέντες.

Υπάρχει θέμα, εθνικό και μάλιστα πολύ σοβαρό, με τις σχέσεις ορισμένων πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων με ξένες πρεσβείες και υπηρεσίες, οι οποίες έφθασαν σε σημείο να 'διορίζουν' υπηρεσιακούς  παράγοντες στα ανώτατα κλιμάκια ευαίσθητων υπηρεσιών της χώρας, έστω και αν αυτές θεωρούνται από τον αρμόδιο πολιτικό προϊστάμενο 'άχρηστες' και 'εθνικά επικίνδυνες'.
Αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας, με τις συνομιλίες Χρυσοχοΐδη και Οικονόμου με τον πρέσβη των ΗΠΑ, όπως είπαμε παραπάνω, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Και γεγονός είναι οτι οι προαναφερθέντες επέδειξαν αυτή τη συμπεριφορά. η οποία κρίνεται από την κοινή γνώμη και από τους αρμόδιους δικαστικούς παράγοντες, επειδή το πολιτικό σύστημα και οι υπηρεσίες του κράτους είναι θεσμικά απροστάτευτες και κυριολεκτικά διάτρητες και στο έλεος του κάθε πρέσβη και του κάθε σταθμάρχη.
Είπαμε όμως, της οικονομικής, προηγήθηκε η ηθική και η πολιτική χρεωκοπία.

Γι' αυτό, τα κόμματα, οι πολιτικοί και οι υπηρεσιακοί παράγοντες, καλόν είναι να φροντίσουν ΘΕΣΜΙΚΑ για την πολιτική, υπηρεσιακή και ηθική θωράκιση του πολιτικού συστήματος και του κράτους, γιατί οι προσβολές του τύπου "EYP is nothing." It does not serve its mission of protecting Greece and in fact is dangerous to national security because of its many shortcomings",κατατάσσουν την Ελλάδα, τη χώρα που δίδαξε τον πολιτικό πολιτισμό στην ανθρωπότητα, στην πλέον υπανάπτυκτη και πλέον αυτοεξευτελιζόμενη χώρα του κόσμου.

Όσο για τους δυο κυρίους που εξευτέλισαν τη χώρα και τους θεσμούς της Ελληνικής Δημοκρατίας, και τους άλλους, που υπηρετούν σε ευαίσθητες υπηρεσίες και 'πατούν σε δυο βάρκες', ας ρίξουν μια ματιά στον τίτλο της ανάρτησης και ας πράξουν ό,τι τους πει η συνείδησή τους, που αυτή ελπίζουμε είναι κάτι περισσότερο από την ΕΥΠ, που είναι ένα τίποτα.
Αιδώς είναι η μόνη λέξη που μπορεί να πει ο απλός Έλληνας γι' αυτόν τον εξευτελισμό της Ελλάδος.

Αιδώς!

11 Ιανουαρίου 2011

Η Μέρκελ στην Κύπρο... Από κοντά ο Σαρκοζί... Και ο Γιώργος χαριεντίζεται με τους Τούρκους στο Ερζερούμ...


H γερμανίδα Καγκελάριος, κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψη στην Κύπρο από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960, επεσήμανε προς την τουρκική κυβέρνηση ότι «Όσο η Τουρκία δεν εφαρμόζει το πρωτόκολλο της Άγκυρας, δεν μπορεί να κλείσει κανένα κεφάλαιο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και δεν έχει κλείσει κανένα μέχρι τώρα». Συμπληρώνοντας η Άγκελα Μέρκελ υπενθύμισε ότι υπάρχουν οκτώ κεφάλαια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων που δεν μπορούν καν να ανοίξουν.
Όσον αφορά την επίλυση του ζητήματος και τις διακοινοτικές διαπραγματεύσεις η Άγκελα Μέρκελ επεσήμανε ότι «Πρέπει σίγουρα να λυθεί το κυπριακό πρόβλημα και πρέπει να βρεθεί στρατηγικό σχέδιο συνεργασίας μεταξύ του ΝΑΤΟ και της ΚΕΠΠΑ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όσο είναι άλυτο το κυπριακό, τα προβλήματα θα υφίστανται, άρα η επίλυση του κυπριακού δεν ενδιαφέρει μόνο την Κύπρο, αλλά και την Γερμανία, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τα Ηνωμένα Έθνη».

Λέτε το φυσικό αέριο να μην έχει παίξει κάποιο ρόλο???
Την άλλη εβδομάδα πάει στην Κύπρο και ο Σαρκοζί...  
Την ίδια στιγμή ο Μπαγίς μιλάει για κολεγιά και μοίρασμα «μισό μισό» Του Αιγαίου και των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου ενώ πρωθυπουργός της χώρας κάνει τεμενάδες στον Ερντογάν και τα Ελληνικά Μέσα λιβανίζουν το Γιώργο που τα ‘πες στους Τούρκους... Καλά τόση υποτέλεια??? Φθάνει πια...


Ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης

Άρεσε γενικώς στην Αλεξάνδρεια, 
τες δέκα μέρες που διέμεινεν αυτού, 
ο ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης 
Αριστομένης, υιός του Μενελάου. 
Ως τ' όνομά του, κ' η περιβολή, κοσμίως, ελληνική. 
Δέχονταν ευχαρίστως τες τιμές, αλλά 
δεν τες επιζητούσεν· ήταν μετριόφρων. 
Αγόραζε βιβλία ελληνικά, 
ιδίως ιστορικά και φιλοσοφικά. 
Προ πάντων δε άνθρωπος λιγομίλητος. 
Θάταν βαθύς στες σκέψεις, διεδίδετο, 
κ' οι τέτοιοι τόχουν φυσικό να μη μιλούν πολλά. 
Μήτε βαθύς στες σκέψεις ήταν, μήτε τίποτε. 
Ένας τυχαίος, αστείος άνθρωπος. 
Πήρε όνομα ελληνικό, ντύθηκε σαν τους Έλληνας, 
έμαθ' επάνω, κάτω σαν τους Έλληνας να φέρεται· 
κ' έτρεμεν η ψυχή του μη τυχόν 
χαλάσει την καλούτσικην εντύπωσι 
μιλώντας με βαρβαρισμούς δεινούς τα ελληνικά, 
κ' οι Αλεξανδρινοί τον πάρουν στο ψιλό, 
ως είναι το συνήθειο τους, οι απαίσιοι. 


Γι' αυτό και περιορίζονταν σε λίγες λέξεις, 
προσέχοντας με δέος τες κλίσεις και την προφορά· 
κ' έπληττεν ουκ ολίγον έχοντας 
κουβέντες στοιβαγμένες μέσα του. 

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης 

09 Ιανουαρίου 2011

Για την αντιμετώπιση της κρίσης...

Νέα με λαμπρές σπουδές, δύο διδακτορικά και πάααρα πολλές ξένες γλώσσες, που αποδεδειγμένα τραβάει... καράβι, αναλαμβάνει τις διαπραγματεύσεις για το Αιγαίο...

Άρχισαν πάλι τα φούμαρα...

Νέα σημαντικά στοιχεία εις βάρος γνωστού πολιτικού έχουν προκύψει από τις έρευνες που ξεκίνησαν με αφορμή την αγορά κατοικίας σε ακριβή περιοχή του κέντρου σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής.
Υπάρχει περίπτωση συγκεκριμένου πολιτικού ανδρός... 

.........και άλλων που ελέγχονται μέσω εξεταστικών επιτροπών» επισήμανε στο ΣΚΑΪ και την «Κυριακή με Δράση» ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της Καθημερινής.

Σοβαρά, ε???

Το Αιγαίο, κύριε Παπανδρέου, κυρία Μπακογιάννη και λοιποί δεν τεμαχίζεται, δεν εκχωρείται, δεν παραχωρείται...



Πρέπει να γίνει σαφές και στον τελευταίο Έλληνα, πως, όταν γίνεται λόγος για συνεκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων (πετρέλαιο και φυσικό αέριο) του Αιγαίου και της Ανατ. Μεσογείου, αυτό δεν αφορά κάποιες θαλάσσιες περιοχές οι οποίες ανήκουν στις δύο χώρες (Ελλάδα και Τουρκία) ή έστω τελούν υπό καθεστώς αμφισβήτησης. Πρόκειται για περιοχές που ανήκουν ξεκάθαρα στην Ελλάδα, με βάση τους ισχύοντες κανόνες του Διεθνούς Δικαίου (Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982). Από αυτήν τη σκοπιά, η όποια σχετική συζήτηση έχει σαν προαπαιτούμενο από την πλευρά της Ελλάδας την απεμπόληση των κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Το Λεξικό Μπαμπινιώτη, στη σελίδα 1072 αναφέρει: εθνική μειοδοσία (η) η προδοσία σε βάρος της πατρίδας, που εκδηλώνεται με αδικαιολόγητη υποχωρητικότητα προς ζημίαν των εθνικών συμφερόντων κατά την άσκηση της πολιτικής εξουσίας και ιδιαιτέρως κατά τον χειρισμό των εθνικών θεμάτων.

Είναι σαφές όσοι υπογράψουν ή ψηφίσουν, με όποια εφευρήματα, παραχώρηση εθνικού χώρου, γνωρίζουν καλά τις συνέπειες...        

08 Ιανουαρίου 2011

Η κ. Έλλη Στάη, με την πένα της Πόπης...


Ήταν θέµα χρόνου να ανηφορίσει η Έλλη Στάη στην κρατική τηλεόραση, για όσους γνωρίζουν. Και γνωρίζουν πολλοί. Οχι µόνο τη στενή σχέση της µε το ΠΑΣΟΚ - είχε ακουστεί µέχρι και για εκπρόσωπος του κόµµατος - αλλά και τη δική της αγάπη για το γυαλί. Το όνοµά της είναι συνυφασµένο µε την ιστορία του εγχώριου µιντιακού ελντοράντο,που είχε επίκεντρο την τηλεόραση και πλαίσιο την πολιτικοκοσµική σύνθεση της µεταπολιτευτικής ελίτ. Βρίσκεται ήδη δυο χρόνια στα τηλεοπτικά «αζήτητα», καθώς µετά το φιάσκο στο οποίο κατέληξε η συνεργασία της µε τον Alpha και το δίδυµο στην παρουσίαση του δελτίου µε τη Μάρα Ζαχαρέα και αφού είχε συµπληρώσει τρεις σχεδόν δεκαετίες, που δεν άφησε κανάλι από το οποίο να µην περάσει, ουδείς της πρότεινε συνεργασία. Aλλωστε έδειχνε ότι απολαµβάνει την αφοσίωση στον τελευταίο της γάµο µε τον εφοπλιστή Μιχάλη Γουλανδρή, ο οποίος της πρόσφερε την πολυτελή ζωή και την κοσµική παρουσία που ουδέποτε έκρυψε ότι της άρεσαν.
Γεννηµένη αρχές της δεκαετίας του ‘50, Ελισάβετ Τσαρλαµπά το πραγµατικό της όνοµα, κόρη του βουλευτή της Ενώσεως Κέντρου Μάρκου Τσαρλαµπά, τον οποίο όµως χάνει σε ηλικία 8 ετών. Σχολείο στο Αρσάκειο Ψυχικού όπου γνωρίζει και την καλύτερη µέχρι σήµερα φίλη της Ελένη Κόκκαλη, σπουδές στη Νοµική και ένταξή της στον παράνοµο τότε Ρήγα Φεραίο εξού και η πρώτη της δηµοσιογραφική δουλειά στην «Αυγή».
Πρώτος γάµος µε τον δικηγόρο Νίκο Στάη, στου οποίου το γραφείο βρέθηκε για λίγο ασκούµενη. Τον χωρίζει σύντοµα, κρατά το επίθετό του και το 1981 βρίσκεται στην ΕΡΤ, όταν πολιτικός υπεύθυνος είναι ο Αναστάσιος Πεπονής, µε τον οποίο συνεργάζεται η µητέρα της Ρενέ (έτσι βρισκόταν κανείς τότε στην κρατική τηλεόραση και έτσι βρίσκεται ακόµη σήµερα), όπου το ειδύλλιό της, το οποίο επίσης καταλήγει σε γάµο, µε τον διευθυντή ειδήσεων ∆ηµήτρη Κατσίµη, τη διευκολύνει να βρεθεί στην παρουσίαση των δελτίων, θέση για την οποία πολλοί τότε διαγκωνίζονταν....
Ετσι άρχισε µια καριέρα που την ανέδειξε σε αυθεντικό προϊόν της ιδιόµορφης τηλεοπτικής ανάπτυξης της χώρας, εκπρόσωπο της εποχής των δυσθεώρητων κασέ, που έφταναν τις 50 και 60 χιλιάδες ευρώ τον µήνα, τότε που ο τόπος αποζητούσε τη χολιγουντιανή λάµψη για να επιβεβαιώσει την ανάπτυξή του και µόνον ο χώρος της τηλεόρασης µπορούσε να τη σκηνοθετήσει.
Εν τω µεταξύ χωρίζει και µε τον ∆ηµήτρη Κατσίµη, αλλά έχοντάς τον πάντα υποστηριχτή βρίσκεται στον ΣΚΑΪ, όπου η παρουσίαση του µοντέλου των τηλεπαραθύρων, που επηρεάζει έκτοτε καταλυτικά όχι µόνο την τηλεόραση, αλλά τον ίδιο τον πολιτικό λόγο, όπως και οι εµφανίσεις της παρουσιάστριας µε ακριβά, εντυπωσιακά σακάκια αφήνουν εποχή.
Ουδέποτε έκρυψε την αδυναµία της για τους ισχυρούς άνδρες και την πολυτέλεια. Εξού και επιλέγει η ίδια τον ∆ιονύση Λιβανό, τότε στο πλευρό του Ανδρέα Παπανδρέου, από τον οποίο ζητάει συνέντευξη για να τον γνωρίσει και από εκείνη την ίδια στιγµή µένει µαζί του. Είναι ο καιρός της θριαµβευτικής εισόδου στο λαµπερό λάιφ στάιλ της εποχής (αρχές της δεκαετίας του ‘90), καθώς µε τον σύζυγό της κάνουν στενή παρέα µε το πρωθυπουργικό ζεύγος, διακοπές στις καµπάνες του Λαγονησίου.
Το ίνδαλµά της. Ουδόλως ανακόπτονται ωστόσο οι επαγγελµατικές της αναζητήσεις. Με πρότυπο τη γαλλίδα παρουσιάστρια εκποµπής πολιτικού περιεχοµένου, Αν Σινκλέρ, µε την οποία έβρισκε άλλωστε ότι είχε κοινό τα «διάσηµα µάτια», σχεδιάζει τις εκποµπές της. Τους δίνει τίτλο συνθετικά του ονόµατός της, «Ελλήσποντος» ή «Με τα µάτια της Ελλης», καθώς η χολιγουντιανή ατµόσφαιρα της αναπτυσσόµενης ιδιωτικής τηλεόρασης ευνοεί το να είναι πρωταγωνίστρια ακόµη και των πολιτικού περιεχοµένου εκποµπών η παρουσιάστρια (αδιανόητο µέχρι τότε).
Βρίσκεται στο Mega µε τον «Ελλήσποντο». Είναι τα µέσα της δεκαετίας του ‘90, ο Λιβανός έχει παραιτηθεί από υπουργός Τουρισµού στη σκιά του σκανδάλου για την άδεια καζίνου στον Φλοίσβο. Η Έλλη τον εγκαταλείπει. Την καλεί η Εξεταστική της Βουλής για το σπίτι πίσω από τα ανάκτορα και το οικόπεδο στη Μύκονο, που λέγεται ότι είναι τα δώρα του συντρόφου της. Η ίδια στέλνει υπόµνηµα, όπου υποστηρίζει ότι το πόθεν έσχες δικαιολογεί απολύτως τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία.
∆ίνεται και η αφορµή να φύγει από το Mega καθώς σε εκποµπή της µε καλεσµένο τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο και αντικείµενο τη δίκη Βαγιωνή, η φιλία σκιάζει τη δεοντολογία. Βρίσκεται στον Αnt1, συνεργασία που λύνεται µε εξώδικα, τα οποία ουδόλως εµποδίζουν λίγο αργότερα και αφού µεσολαβήσει 2ετής θητεία στο Star, να ξαναβρεθεί στο κανάλι του Αµαρουσίου και στην παρουσίαση του δελτίου. Εν τω µεταξύ έχει γνωρίσει και παντρευτεί (1999) τον Στέλιο Παναγόπουλο, έχει µετακοµίσει στην πολυτελή βίλα του στα νότια προάστια, αν και λίγο αργότερα, επιβάλλει τη µετακίνησή τους στο πολυτελές διαµέρισµα του συζύγου της στο Κολωνάκι, κάτι όµως που δεν αρκεί ως φαίνεται για να σώσει τον γάµο.
Ηδη η κοσµική πλευρά της εικόνας της κερδίζει εις βάρος της δηµοσιογραφικής, τα ποσοστά τηλεθέασης του δελτίου στον Αnt1 κατρακυλούν, η δυσφορία για τη συµπεριφορά της, (λέγεται ότι έφτανε στο κανάλι λίγα λεπτά πριν από την έναρξη του δελτίου), κορυφώνεται και καταλήγει πάλι στα εξώδικα, όταν της επιβάλλεται εκείνο το αλήστου µνήµης δίδυµο µε τον Νίκο Ευαγγελάτο στη συµπαρουσίαση.
Βρίσκεται και πάλι στο Mega, σχολιάστρια στο δελτίο που παρουσιάζει µε επιτυχία η Ολγα Τρέµη,συνεργασία που πολλοί περιµένουν ότι θα τελειώσει ταχύτατα.∆ικαιώνονται. Η ίδια αποκοµίζει όµως τη γνωριµία, που γίνεται στο σπίτι της Ολγας Τρέµη, µε τον εφοπλιστή Μιχάλη Γουλανδρή, χάρη στην οποία οι επαγγελµατικές αναταράξεις που ακολουθούν ουδόλως διαταράσσουν τις βόλτες µε τη θαλαµηγό του στα κοσµικά νησιά.
Εν τω µεταξύ παπαράτσι την κυνηγούν και βρίσκεται περισσότερο παρά ποτέ στην επικαιρότητα µε την προσωπική της ζωή ενώ η επαγγελµατική έχει πάρει την κατιούσα. Η εκποµπή που παρουσιάζει στον Alpha («Persona non grata») πάει άπατη και το δελτίο µε τη Μάρα Ζαχαρέα το ίδιο. Θυελλώδεις οι καιροί και µια σύζυγος υπουργού στο δελτίο ειδήσεων προκαλεί το κοινό αίσθηµα, αν και η Στάη έχει κατανόηση, αφού και η ίδια ουδέποτε ανέστειλε τις επαγγελµατικές της δραστηριότητες την εποχή της υπουργοποίησης Λιβανού (είχε πάντα πρόχειρη τη δικαιολογία ότι δεν ήταν υπουργός που είχε σχέση µε τα µίντια).
Προφανώς και τώρα θέλει να δώσει το καλό παράδειγµα και θα ανηφορίζει καθηµερινά από το 750 τ.µ. πολυτελές διαµέρισµα στη σκονισµένη ΕΡΤ για 4.000 ευρώ µεικτά τον µήνα και υποθέτουµε 8ωρο τουλάχιστον σκληρής δουλειάς, όπως και οι υπόλοιποι συµβασιούχοι της κρατικής τηλεόρασης. Ή µήπως όχι;

Πηγή:
ΤΑ ΝΕΑ, Πόπη Διαμαντάκου

Το 2010, το γλίτωσε το τζιν... Το 2011???


Ένας ακόμη πρωθυπουργός της ανομίας εξαναγκάζει τους πολίτες να στήσουν κρεμάλες στο Σύνταγμα!

Το βαθύ ελληνικό παρα-κράτος της διαπλοκής, παραμένει ανέγγιχτο και από τον πρωθυπουργό Παπανδρέου

Λες και οι νταβατζήδες "κρατάνε" από κάπου και τον Γιώργο, όπως τον Κωστάκη τον Καραμανλή, τον ανεκτικό.

Οι ριπές της Μάνιας Τεγοπούλου, για την "εμπλοκή" του Παπανδρέου στηνυπόθεση Κοσκωτά, κάθε άλλο παρά τυχαίες μοιάζουν να είναι.

Ο πρωθυπουργός δεν διαθέτει τη πυγμή να τιμωρήσει παραδειγματικά τα καθάρματα που λεηλάτησαν τη χώρα. Τους Πασόκους και Νεοδημοκράτες πολιτικούς. Τους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες. Τους νταβατζήδες των ΜΜΕ. Τους ξιπασμένους τραπεζίτες που γέμισαν με εκατομμύρια θαλασσοδάνεια τους προηγούμενους.

Ο Παπανδρέου κολώνει ν αντιμετωπίσει το βαθύ ελληνικό κράτος-άρα είναι ένας αδύναμος ευνουχισμένος πρωθυπουργός που οδηγεί τους πολίτες στην απελπισία.

Μας εξαναγκάζει, με την παθητικότητά του, να πάρουμε εμείς το νόμο στα χέρια μας και να κρεμάσουμε τα καθάρματα στη πλατεία Συντάγματος απέναντι από τη Βουλή και κάτω από τη σουίτα του Μιχάλη Χριστοφοράκου.

Ο πρωθυπουργός Παπανδρέου, δεν έχει τη δύναμη να ξεβρωμίσει την Ελλάδα, να δημεύσει περιουσίες, να επιβάλλει καθεστώς Δικαίου και Iσονομίας.

Το γιατί το ξέρει για την ώρα, μόνο ο ίδιος. Πιθανόν να το μάθουμε- σύντομα- και οι υπόλοιποι.

koyrdistoportocali

Υπάλληλος του Δημοσίου δεν χαιρέτησε όρθιος, σε στάση προσοχής με το ανάλογο σκύψιμο τον υφυπουργό κ. Ντόλιο!!! Στην πυρά, υπήκοε...













Το περιστατικό έγινε στον Β Έβρο όταν ο Υφ Εσωτερικών περιηγήθηκε σε τοπική δημόσια υπηρεσία και μπήκε σε διάφορα γραφεία. Υπάλληλος που δεν αντιλήφθηκε την παρουσία του, ούτε την επισημότητα των στιγμών, ούτε την κορυφαία σημασιολογικά άφιξη κοτζαμ υπουργού από την Αθήνα στα κατά γενική ομολογία παρατημένα εκείνα μέρη και φυσιολογικά δεν ανασηκώθηκε ζωηρώς και επιδεικτικά από το γραφείο του για να χαιρετίσει.
Μάλλον με απορία, χαιρέτησε και σηκώθηκε ελαφρώς στα πλαίσια της ευγένειας και παιδείας της.
Για να της μεταφέρει ο προϊστάμενος ότι η Υφυπουργάρα μας από την Αθήνα έδωσε εντολή καθώς έφευγε από τον χώρο: “Να πεις στο μαλακισμένο να σηκώνεται όταν χαιρετά τον υπουργό του”.
“Εμείς τους εκλέγουμε” απάντησε αυθόρμητα και με χαμόγελο η υπάλληλος.
Και πράγματι κ Ντόλιο μας εμείς σας εκλέγουμε και σήμερα είστε αυριο δεν είστε…!
Το περιστατικό  έγινε παρουσία τρίτων καταγράφηκε και μας  μεταφέρθει από συνεργάτη μας.

kourdistoportocali