08 Φεβρουαρίου 2007

Το παλυπαθές άρθρο 16...

Είναι δεδομένο ότι η παιδεία, ιδιαίτερα η τριτοβάθμια, πιάνει συνέχεια καινούργιο πάτο. Είναι δεδομένο ότι υπάρχει καθηγητικό κατεστημένο που στο όνομα της δωρεάν παιδείας εμπορεύεται τη γνώση. Είναι δεδομένο ότι το άσυλο είναι όλα τα άλλα, εκτός από άσυλο. Να θυμηθούμε επί πρυτανείας Μαρκάτου το Μετσόβειο πολυτεχνείο λεηλατήθηκε και ο κ. Μαρκάτος απήγγειλε θούριους… Είναι γνωστό ότι τις περισσότερες καταλήψεις τις αποφασίζει και επιβάλλει μια ισχνή μειοψηφία. Είναι δεδομένο ότι οι κομματικές φράξιες και κατεστημένα αποφασίζουν, υπάρχουν και εξαιρέσεις, για το ποιος θα γίνει καθηγητής. Έτσι δικαιολογείται που ο Νανόπουλος, ένας από τους τέσσερις μεγαλύτερους εν ζωή φυσικούς της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, όταν έκανε αίτηση για να πάρει έδρα σε Ελληνικό πανεπιστήμιο, "έφαγε πόρτα"!!!

Είναι δεδομένο ότι είμαστε η πρώτη σε εξαγωγή φοιτητών, ανάλογα με τον πληθυσμό μας, χώρα του κόσμου. Είναι επίσης δεδομένο ότι στο εξής, όταν ένας πτυχιούχος κολλεγίου που λειτουργεί ως παράρτημα Κοινοτικού πανεπιστημίου στη χώρα μας, υποβάλλει το πτυχίο του για αναγνώριση, το Ελληνικό δημόσιο είναι υποχρεωμένο να το αναγνωρίσει, εφ’ όσον το κεντρικό του πανεπιστημιακού ιδρύματος, που είναι για παράδειγμα στην Αγγλία, αναγνωρίζει το πτυχίο. Αυτό έχει γίνει κατανοητό; Γιατί στην Ε.Ε. μπορεί να καταμαρτυρήσουμε πλείστα όσα, αλλά ένα από τα μεγάλα καλά είναι ότι σε λίγο οι πολιτικοί που ψηφίζουμε το μόνο που θα μπορούν να κάνουν, όσο αφορά το νομοθετικό έργο, θα είναι να μπορούν ελεύθερα να συζητούν από τηλεοράσεως με τον Αυτιά και τον Κακαουνάκη τις αποφάσεις της Ε. Ε.

Ευτυχώς όμως, η Βουλγαρία, πρώην χώρα του υπαρκτού σοσιαλισμού, όχι του σοσιαλισμού των σοσιαλιστών του Κολωνακίου και της Εκάλης που θέλουν από τα κότερα να λύσουν τα προβλήματα των συνταξιούχων των 300 ευρώ, είναι ήδη μέλος της Ε.Ε. και σε αυτήν την χώρα σε λίγο θα λειτουργούν ευρωπαϊκά και αμερικανικά πανεπιστήμια. Λειτουργούν ήδη στην Ουγγαρία… Είναι αυτά τα πανεπιστήμια που η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, όταν είχε προτείνει η Αγγλική γλώσσα να γίνει δεύτερη επίσημη γλώσσα μας, τα έφερε ως παράδειγμα, γιατί τα πανεπιστήμια αυτά διδάσκουν στην Αγγλική. Σε αυτά λοιπόν τα πανεπιστήμια που σε λίγο θα λειτουργούν και στην Βουλγαρία, θα μορφώνονται τα Ελληνόπουλα. Εξ άλλου οι σπουδές για έναν αθηναίο φοιτητή στη Σόφια θα κοστίζουν φθηνώτερα απ’ όσο θα κοστίζουν για έναν αθηναίο φοιτητή στην Αθήνα…

Εν τέλει το θέμα είναι, θα αρκεστούμε στα ήθη τα έθιμα και τας εθνικάς παραδόσεις ποιμαίνοντας τας αίγας και τους κερασφόρους τράγους εις τα χλοερά λιβάδια και τας κλιτείς των ορέων εν ειρήνη και πενία ή θα το πάρουμε απόφαση ότι ζούμε σε ένα απόλυτα ανταγωνιστικό περιβάλλον και θα πρέπει κάποτε να αποκτήσουμε συγκριτικό πλεονέκτημα στο παγκόσμιο καπιταλιστικό γίγνεσθαι;;; Είναι δυνατόν να αρκούμαστε στον κ. Κουλούρη να απαγγέλει ελεγεία για την γιαγιούλα εκείνη που πουλούσε χαρτομάντιλα στην Ερμού, της οποίας ο σύζυγος, παρά τις κορώνες του Κίμωνα, ουδεμία σχέση είχε με την εθνική αντίσταση;;; Αγαπητοί, τα πάντα είναι θέμα επιλογών…

Αλήθεια, γιατί το ΠαΣοΚ τα βρόντηξε, αποχωρόντας από τη Βουλή, αφού ο κ. Παπανδρέου δεν είναι αντίθετος με το άρθρο 16;;; Μα πέρα από τις κορώνες των συνήθως αερολογούντων πολιτικών μας, το πρόβλημα για το ΠαΣοΚ ήταν ότι έμοιαζε με μπαρουταποθήκη… Ο κ. Παπανδρέου και οι δικοί του θα ψήφιζαν υπέρ και ο κ. Βενιζέλος και οι άλλοι κατά… Έτσι έψαχναν αφορμή... Και βρήκαν με την... πατάτα του αγαπητού κ. Τραγάκη. Αν δεν ήταν ο κ. Τραγάκης, είχαν την ευχέρεια να επικαλεσθούν ακόμα και την διαιτησία στο ματς Ολυμπιακού – ΠΑΣ Γιάννενα, η οποία δεν σφύριξε το δεύτερο καταφανέστατο πέναλτι υπέρ του Θρύλου, οπότε θα μπορούσαν να αγανακτήσουν καθ' ότι παρόμοιες ενέργειες αποσαθρώνουν τον ιστό της κοινωνίας και υποσκάπτουν τα θεμέλια της δημοκρατίας. Και εδώ που τα λέμε, αυτός πραγματικά είναι ένας πάρα πολύ σοβαρός λόγος και μάλιστα με δεδομένη την λαϊκή απήχηση…

5 σχόλια:

Τη 2:44 π.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Απ'οτι καταλαβα ειστε υπερ της αναθεωρησης του αρθρου.
Δεν πιστευετε οτι η κυβερνηση αποβλεπει στο κερδος με την ιδρυση ιδιωτικων;

 
Τη 6:16 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

"Μην ξεχάσω να ξυπνήσω", χαιρετίζω τις απόψεις σου. Επέτρεψέ μου να ενημερώσω σε αλλά και τους φίλους του blog- όσους δεν το γνωρίζουν- οτι στην Βουλγαρία αλλά και σε άλλη ευρωπαϊκή-πρώην κουμουνιστική χώρα, στην Ουγγαρία, λειτουργούν "Αμερικανικά" πανεπιστήμια εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Πολύ πριν αυτές οι χώρες πάρουν το "χρίσμα" για την ένταξη ή ενταχθούν στην ΕΕ.

Anisixos, θα ήθελα να σε ρωτήσω, τι εννοείς όταν λες "κέρδος"? Νομίζω οτι η "κυβέρνηση" (όπως λες) αν δεν θα αποσκοπούσε σε "κέρδος" με την αναθεώρηση, και ήθελε έτσι απλά να αναθεωρεί τα άρθρα του συντάγματος της χώρας, θα ήταν τουλάχιστο τραγικό για την χώρα. Εγώ πιστεύω λοιπόν, οτι σίγουρα αποβλέπει στο κέρδος. Το κέρδος όμως, δεν είναι απαραίτητα οικονομικής φύσεως-αν αυτό εννοείς- και σίγουρα δεν αφορά προτίστως την "κυβέρνηση".
Ξενοφών.

 
Τη 11:51 π.μ. , Ο χρήστης Blogger ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΩ είπε...

Νομίζω το κέρδος με την αναθεώρηση θα είναι κέρδος για την κοινωνία.

Γιατί οι φοιτητές πρέπει κάποτε καταλάβουν ότι τα πτυχία δεν χρειάζονται για να παίρνουν μόρια στους πίνακες του ΑΣΕΠ, αλλά για να έχουν πλεόνεκτημα στην αγορά εργασίας...

 
Τη 10:40 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Οι φοιτητές μπορεί να το καταλάβουν, το κράτος και το ΑΣΕΠ θα το καταλάβει;

 
Τη 12:57 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΩ είπε...

Οι φοιτητές που το καταλαβαίνουν, πρέπει επίσης να καταλάβουν για ποιους λόγους η άρχουσα τάξη δεν "θέλει" να το καταλάβει...
Γι' αυτό πρέπει να μορφώνοται ουσιαστικά, αλλά θα πρέπει να απομονώσουν τις κομματικές μειοψηφίες οι οποίες έχουν λόγους προβοκάρουν το φοιτητικό κίνημα...

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα