25 Αυγούστου 2008

Το καλό πράμα πληρώνεται...

Με κάποιων εβδομάδων καθυστέρηση σε σχέση με το εξωτερικό, πωλείται από σήμερα και στη χώρα μας επισήμως το πολυσυζητημένο κινητό τηλέφωνο της Apple, το iPhone 3G. Την αποκλειστική του διάθεση στην Ελλάδα έχει (σίγουρα για τη χρονιά που διανύουμε) η Vodafone, η οποία το πωλεί μέσα από τα δικά της καταστήματα και όχι από τα καταστήματα άλλων αλυσίδων που συνεργάζονται με αυτήν. H τιμή του iPhone 3G έχει οριστεί στα €499 και €569 (για τα μοντέλα των 8GB / 16GB αντίστοιχα) και, αν ακούγεται υψηλή, είναι. Υπάρχει όμως πάρα πολύ καλός λόγος γι' αυτό: το ελληνικό μοντέλο είναι ίσως το μοναδικό στην Ευρώπη που δεν είναι "κλειδωμένο" στο δίκτυο του provider που το διαθέτει, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα, χωρίς την ανάγκη "πλάγιων" τρόπων για το σκοπό αυτό.
Βεβαίως, η Vodafone προσφέρει και μία μεγάλη γκάμα από προγράμματα χρήσης, μέσω των οποίων μπορεί να αποκτήσει κανείς σε χαμηλότερη τιμή το κινητό τηλέφωνο της Apple, ακόμη και ανάλογη με αυτήν που είχε προτείνει η Apple τον Ιούνιο (199 και 299 δολάρια). Τα τιμολόγια - αναλυτικά βρίσκονται
εδώ - κρίνονται λογικά για την ελληνική πραγματικότητα, έχουν διαμορφωθεί μάλιστα ειδικά για το iPhone, υπό την έννοια ότι προβλέπουν και όγκο δεδομένων στο μηναίο πάγιο (από 250 MB έως και 1 GB), ούτως ώστε να αξιοποιηθούν και οι Δικτυακές δυνατότητες του κινητού. Ακόμη και στο χαμηλότερο πάγιο των 35 ευρώ, τα 250 ΜΒ που προσφέρονται είναι αρκετά για συχνό chat, mail και... Facebooking.
Το μοναδικό ίσως "μελανό σημείο" για τους καταναλωτές της χώρας μας εντοπίζεται στο γεγονός ότι, τον πρώτο καιρό, δεν θα υποστηρίζεται από το iPhone 3G η ελληνική γλώσσα, ούτε στο περιβάλλον χειρισμού, ούτε στα SMS. Αυτό δεν είναι ζήτημα Vodafone Ελλάδος, ούτε καν Vodafone, αλλά Apple, υπό την έννοια ότι η αμερικανική εταιρεία θα πρέπει να υποστηρίξει στο firmware της συσκευής τους ελληνικούς χαρακτήρες για να αξιοποιηθούν. Κάτι τέτοιο πάντως αναμένεται στο προσεχές μέλλον - ίσως και με την έκδοση 2.1 του λειτουργικού της συσκευής που αναμένεται το φθινόπωρο, σίγουρα όμως μέχρι το τέλος του χρόνου.
ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ "ΠΕΙΣΤΙΚΟΙ" ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ Η ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...
.........................................
ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΕ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ...
ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ IPHONE 3G 16GB ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 200 ΕΥΡΩ!!!!!!!
ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ...
..........................................

2 σχόλια:

Τη 11:54 π.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

ta $199 kai $299 itan me sindesi sthn AT&T. Ara ta programmata ths vodafone einai akriva oxi i sketi siskeui.

 
Τη 1:07 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΑΛΙ. ΡΕΣΙΤΑΛ ΓΝΩΣΕΩΝ. ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΟ.

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα