21 Δεκεμβρίου 2010

Πολιτικός είναι αυτός που όταν μιλάει έχει πάντα δίκιο και όλοι οι άλλοι άδικο....

Σύγκρουση στην Βουλή σήμερα του τέως διευθυντή εξοπλισμών, Ευάγγελου Βασιλάκου, ο οποίος κατήγγειλλε το ρόλο της Thyssen Krupp, αλλά και για τους πολιτικούς του προϊσταμένους που χειρίστηκαν το θέμα και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου που μίλησε για «παραδημοσιογραφικές αθλιότητες και σύστημα εκβιασμών που αναπτύσσεται" γύρω από το θέμα των υποβρυχίων Type 214. Δεν είπε βέβαια, ποιο είναι το αντικείμενο του εκβιασμού και από ποιον εκβιάζεται και ποιο όφελος προσδοκά ο εκβιαστής, αλλά υποθέτουμε ότι θα το πει στην συνέχεια...

Δεν πιστεύουμε ότι εννοούσε τον παρόντα Ε.Βασιλάκο με τον οποίο μέχρι πρότινος είχε καλές σχέσεις. Γενικά ο υπουργός σήμερα φαινόταν ταραγμένος στην Βουλή, αλλά και πάλι διακρίθηκε για την ευγλωττία του.

Ο Ε.Βασιλάκος είπε ότι η γερμανική εταιρεία απαίτησε και πέτυχε την αποβολή του από τις διαπραγματεύσεις για τα εξοπλιστικά. Ως αποτέλεσμα, ήταν να λείπει από τις συζητήσεις ο αρμόδιος διευθυντής του υπουργείου Αμύνης.

Προσέθεσε μάλιστα πως η απαράδεκτη στάση της εταιρείας κορυφώθηκε, όταν «δεν δέχθηκε να πληρώσει την ποινική ρήτρα ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ» για τις κατασκευαστικές αστοχίες του υποβρυχίου «Παπανικολής», ενώ έστρεψε τα πυρά και προς τους πολιτικούς του προϊσταμένους, οι οποίοι «μου ζήτησαν να εισηγηθώ, ώστε η Βουλή να νομοθετήσει επί της παραλαβής του υποβρυχίου. Τους απάντησα πως εγώ δεν πρόκειται να πάω στη φυλακή».

Σε διαφορετική γραμμή πλεύσης κινήθηκε ο υπουργός Αμύνης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος εγκωμίασε το υποβρύχιο «Παπανικολής», λέγοντας πως πρόκειται για «εξαιρετικό σκάφος για το ελληνικό ναυτικό», ενώ συμπλήρωσε πως θα επισκεφθεί την Ελλάδα αντιπροσωπεία από το Αμπου Νταμπι, καθώς ενδιαφέρεται να συνάψει συμφωνία με τη χώρα για παραγγελία παρόμοιων σκαφών.

Απέδωσε το θόρυβο που έχει προκύψει γύρω από το «Παπανικολής» σε «παραδημοσιογραφικές αθλιότητες. Τα ρεπορτάζ σήμερα των περισσότερων εφημερίδων, ανέφεραν πως το υποβρύχιο γύρισε πίσω ξεφλουδισμένο, πως είχε βλάβες και στα σόναρ. Όλα αυτά εντάσσονται σε ένα σύστημα εκβιασμών που αναπτύσσεται».  
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα