11 Ιανουαρίου 2011

Η Μέρκελ στην Κύπρο... Από κοντά ο Σαρκοζί... Και ο Γιώργος χαριεντίζεται με τους Τούρκους στο Ερζερούμ...


H γερμανίδα Καγκελάριος, κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψη στην Κύπρο από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960, επεσήμανε προς την τουρκική κυβέρνηση ότι «Όσο η Τουρκία δεν εφαρμόζει το πρωτόκολλο της Άγκυρας, δεν μπορεί να κλείσει κανένα κεφάλαιο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και δεν έχει κλείσει κανένα μέχρι τώρα». Συμπληρώνοντας η Άγκελα Μέρκελ υπενθύμισε ότι υπάρχουν οκτώ κεφάλαια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων που δεν μπορούν καν να ανοίξουν.
Όσον αφορά την επίλυση του ζητήματος και τις διακοινοτικές διαπραγματεύσεις η Άγκελα Μέρκελ επεσήμανε ότι «Πρέπει σίγουρα να λυθεί το κυπριακό πρόβλημα και πρέπει να βρεθεί στρατηγικό σχέδιο συνεργασίας μεταξύ του ΝΑΤΟ και της ΚΕΠΠΑ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όσο είναι άλυτο το κυπριακό, τα προβλήματα θα υφίστανται, άρα η επίλυση του κυπριακού δεν ενδιαφέρει μόνο την Κύπρο, αλλά και την Γερμανία, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τα Ηνωμένα Έθνη».

Λέτε το φυσικό αέριο να μην έχει παίξει κάποιο ρόλο???
Την άλλη εβδομάδα πάει στην Κύπρο και ο Σαρκοζί...  
Την ίδια στιγμή ο Μπαγίς μιλάει για κολεγιά και μοίρασμα «μισό μισό» Του Αιγαίου και των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου ενώ πρωθυπουργός της χώρας κάνει τεμενάδες στον Ερντογάν και τα Ελληνικά Μέσα λιβανίζουν το Γιώργο που τα ‘πες στους Τούρκους... Καλά τόση υποτέλεια??? Φθάνει πια...


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα