18 Απριλίου 2011

Η ανθελληνική πρακτική της κρατικοδίαιτης ΔΕΗ - Πώς αποκλείει τους Έλληνες...



του Γιάννη Τσαραγκλή - 

Συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ που θεωρούν μαγαζάκι τους τη ΔΕΗ. Βουλευτές και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, διαρρηγνύουν καθημερινά σε κανάλια και εφημερίδες τα ιμάτια τους, τονίζοντας φουσκωμένοι από “πατριωτικό” αέρα, γιατί δεν πρέπει να χαθεί ο Δημόσιος και άρα ο Ελληνικός χαρακτήρας της ΔΕΗ. Η κ. Τίνα Μπιρμπίλη, ή αλλιώς “πράσινη Τίνα” που δεν αγγίζει τη ΔΕΗ, αλλά συνεχίζει να δανείζει τη ΓΕΝΟΠ. Η Αξιωματική αντιπολίτευση, τα αριστερά κόμματα, όλοι φανερά ή (κυρίως) κρυφά, κάνουν τα πάντα για να μείνει η ΔΕΗ κρατική και Ελληνική. Όλοι αυτοί που ενώ χρησιμοποιούν την Ελληνικότητα για να στηρίξουν το αίτημά τους, να παραμείνει η ΔΕΗ κρατική και Ελληνική, δεν βλέπουν αυτό που θα σας περιγράψουμε παρακάτω.
Η ΔΕΗ λοιπόν, στην ανακοίνωση του διαγωνισμού για την προμήθεια φωτοβολταϊκών πάνελ, για το μεγαλύτερο στην Ευρώπη πάρκο (όπως είπε ο πρωθυπουργός γεμάτος καμάρι όταν το εγκαινίασε στην Πτολεμαΐδα), έχει βάλει κάτι προδιαγραφές, οι οποίες ουσιαστικά αποκλείουν τα Ελληνικά εργοστάσια παραγωγής φωτοβολταϊκών πάνελ να συμμετάσχουν και να πάρουν ένα κομμάτι από τον διαγωνισμό. Να βγάλουν λεφτά και αυτοί, που θα τα δώσουν σε εγχώριους εργαζόμενους και αυτοί στην Ελληνική αγορά και έτσι θα ξεκινήσει ο τροχός της ανάπτυξης. Αμ δε!
Αντιθέτως οι προδιαγραφές του διαγωνισμού, ευνοούν τα Γερμανικά εργοστάσια παραγωγής φωτοβολταϊκών πάνελ, λες ...και η δημιουργία του τεράστιου φωτοβολταϊκού πάρκου στην Πτολεμαΐδα έγινε, για να βρουν δουλειά τα εργοστάσια της Μέρκελ και ίσως της Δανίας.
Τα εγχώρια εργοστάσια - όπως μας λένε οι άνθρωποί τους - ουσιαστικά έχουν το ίδιο now how με αυτά του εξωτερικού (από εκεί μάλλον το παίρνουν), αλλά μια ρήτρα στον διαγωνισμό τους πετάει έξω και τους θεωρεί μειωμένης ποιότητας.
Την ίδια ώρα το Υπ. Οικονομικών με τον τεράστιο ΦΠΑ που έχει βάλει, κάνει πιο συμφέροντα τα εισαγόμενα πάνελ, αφού δεν έχουν ΦΠΑ 23%. Για ποια ανάπτυξη λοιπόν μας λένε; Μάλλον είναι όλα φούμαρα!
Η ΔΕΗ λοιπόν, που όλοι κόπτονται να μείνει κρατική και να είναι φορτωμένη στις πλάτες του Έλληνα φορολογούμενου - και νυν άνεργου - πολίτη, δεν θέλει να δώσει λεφτά σε Ελληνική εταιρεία για να ζήσουν κι άλλοι Έλληνες παραγωγοί, αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Θέλει να τα δώσει στους Γερμανούς και σε όποιον άλλον ξένο ... Γιατί άραγε;
 Greek Money

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα