22 Ιουνίου 2011

Όλα είναι στημένα???


Τα συμβαίνοντα:

1) Το περισσότερο χρέος μας το έχουν γερμανικές και γαλλικές τράπεζες. Τα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν αυτές οι τράπεζες είναι ασφαλισμένα μέσω CDS (ασφαλιστήρια συμβόλαια έναντι χρεοκοπίας) από αμερικάνικες τράπεζες. Σε περίπτωση χρεοκοπίας μας μένουν με τον μουτζούρη στα χέρια και οι αμερικανοί!

Γύρω στα 129 δις δολάρια υπολογίζεται η αξία των CDS για Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία – αντίστοιχη τρύπα ανοίγει στις αμερικάνικες τράπεζες αν «πάμε λουκέτο» και ακολουθήσουν Πορτογαλία και Ιρλανδία!

2) Αποκαλύψεις Καμένου. Αναφέρονται κανονικότατα οι καταγγελίες για προδοσία του ΓΑΠ και της παρέας του, όλο το παρασκήνιο σχετικά με τα CDS του ΤΤ και γίνεται αναφορά και στο naked short selling των ελληνικών ομολόγων με το περίφημο Τ+10 της Τράπεζας της Ελλάδος.

3) Μετά το 23ο λεπτό έχει πολύ ζουμί καθώς αναφέρεται στο χαμό με τα CDS, τα οποία είναι «ψευτο-ασφάλιση» καθώς δεν είναι εντελώς αδιαφανή (κανείς δεν ξέρει ακριβώς το ποιος χρωστά πόσα σε ποιους…).

Επιπλέον δεν υπάρχουν αποθεματικά για την πληρωμή των CDS σε περίπτωση χρεοκοπίας – σαν προϊόν είναι εντελώς τζογαδόρικα.

Οι τράπεζες που εξέδωσαν τα CDS θα γράψουν τις ζημιές στο ακέραιο – δεν υπάρχουν αντίστοιχες προβλέψεις/αποθεματικά. Η κρίση που θα προκληθεί σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας θα είναι αντίστοιχη με αυτή που προκάλεσε η κατάρρευση Lehman Brothers, ίσως και μεγαλύτερη!

Καταλάβατε τώρα γιατί οι μερικοί από τους τοκογλύφους θέλουν να μας «σώσουν», ενώ κάποιοι άλλοι θέλουν τη χρεοκοπία μας;
Από το Φιλοκτήτη
http://olympia.gr/2011/06/21

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα