09 Ιουλίου 2011

Ο ίδιος ξύλινος λόγος για να καταλάβουν την εξουσία....


«Καλούμαστε σήμερα, χωρίς να απαρνηθούμε τα επιτεύγματα του παρελθόντος και τις ιδεολογικές μας καταβολές, να αντιμετωπίσουμε το αύριο με αισιοδοξία, τόλμη και αποφασιστικότητα, οδηγώντας τον τόπο μπροστά με σιγουριά και προοπτική, πάντα πρωτοπόροι και οραματιστές, δημιουργώντας στο παγκοσμιοποιημένο τοπίο, τις κατάλληλες δομές και συνθήκες, για οικονομική ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη, ακυρώνοντας τα γνωστά παλιομοδίτικα πρότυπα, τις δυσκολίες και τις διαστρεβλωτικές αγκυλώσεις της παρακμής, σε μια σταθερή τροχιά ανοδικής πορείας, που βαθαίνει τη δημοκρατία, καταξιώνει τον πολίτη και οδηγεί σε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και διαχωριστικές γραμμές, αφού εγγυάται ισόρροπα την ανάπτυξη με την λαϊκή κυριαρχία...


Πολλά έγιναν, πολλά πρέπει να γίνουν και περιττεύει να υπογραμμίσουμε την αδιάκοπη ιδεολογική προσήλωση σε αρχές και οράματα, που εγγυώνται την αταλάντευτη φυγή προς τα εμπρός, χωρίς πισωγυρίσματα, χωρίς αμφισβητήσεις και παλινωδίες, με πρώτη προτεραιότητα την προάσπιση των καταχτημένων, αλλά και το παραπέρα πλάτεμα και βάθεμα των κοινωνικών διεκδικήσεων και συγχρόνως την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων του μέλλοντος, με  εκπεφρασμένη τη θέληση μας για συναίνεση, που ουσιαστικά επιτυγχάνεται με ευρύτερη συμμετοχή και την υποβολή, επεξεργασία και αποδοχή προτάσεων και θέσεων με συνέπεια, υπευθυνότητα  και κατανόηση των νέων δεδομένων, με συνεχή κοινωνικό διάλογο και παλλαϊκή συστράτευση με όλους τους κοινωνικούς φορείς και εταίρους, ώστε να μπορέσουμε να επεξεργασθούμε τις νέες συνιστώσες και συντεταγμένες, στη βάση μιας προοδευτικής μετεξέλιξης, μιας προσπάθειας που βάζει τον πήχη ψηλά, με σταθερή και αμετακίνητη βούληση μιας διαδρομής, που σφυρηλατεί την ενότητα, καλλιεργεί τη συνεργασία, προάγει την αλληλεγγύη, προτάσσει τον άνθρωπο, οδηγεί την κοινωνία, θωρακίζει το πολιτικό σύστημα, με ήθος και ηθική, με νέες ιδέες, διαφάνεια, πολιτικές προτάσεις χωρίς εξαρτήσεις και διαπλοκές, θεμελιώνοντας τη δημοκρατία και διασφαλίζοντας τη λαϊκή κυριαρχία... » 

Αν δε βγάλατε νόημα, μην ενοχλείσθε... Ούτε εμείς βγάζουμε... Και αυτή ακριβώς είναι η συνταγή που σηματοδοτεί την καθολική αποδοχή και ενισχύει την... προοπτική ενθουσιασμού, ακουόντων και μη... ακουόντων!!! Δηλαδή επιτυχία εξασφαλισμένη!!!

Έτσι τα φάγανε βουλιάζοντας τη χώρα και σήμερα μας λένε πάλι τις ίδιες παπαριές...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα