H "Ελευθεροτυπία" αποκάλυψε, χθες, ότι η Ρωσία ήταν έτοιμη να δανείσει την Ελλάδα με 25 δις -και, μάλιστα, με χαμηλό επιτόκιο- αλλά ο Γ. Παπανδρέου, ενώ το γνώριζε, δεν έθεσε σχετικό ζήτημα στον Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη συνάντηση που είχαν, στη Μόσχα, τον περασμένο Φεβρουάριο.
Είναι αλήθεια πως η πληροφορία- μαρτυρία του κ. Ιβάν Σαββίδη, του ανθρώπου που προετοίμασε και έκλεισε τη συνάντηση Πούτιν- Παπανδρέου πρέπει να ελεγχθεί.
Εάν, όμως, τη συνδυάσει κανείς με το γεγονός ότι και η Κίνα είχε προσφερθεί να δανείσει, με χαμηλό επιτόκιο, την Ελλάδα αλλά ο πρώην υπ. Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ το είχε εξαγγείλει, δεν τόλμησε να ταξιδέψει, τελικά, στην Κίνα (ούτε να θέσει το ζήτημα στην επίσημη επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού στην Αθήνα), κατα΄λήγει, πιθανώς, σε ορισμένα συμπεράσματα.
Ότι, φερ΄ ειπείν, η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί (υπάρχει σχετική αναφορά και στο Μνημόνιο) να δανείζεται μόνο από συγκεκριμένες πηγές. Κι ενώ οι Γερμανοί, για παράδειγμα, είναι εκτεθειμένοι κατά 120 δις σε ελληνικά ομόλογα και "παίζουν" με την πιθανότητα χρεοκοπίας, από την άλλη επιδιώκουν να κρατούν την Ελλάδα δεσμευμένη στο γερμανικό (και αμερικανικό) άρμα…
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]
<< Αρχική σελίδα