21 Δεκεμβρίου 2010

Αν είναι έτσι, είναι για κλωτσιές... Αλλά και να μην είναι, δεν είναι???

Για ακόμη μια φορά η προχειρότητα; και η τσαπατσουλιά; δείχνουν ότι η είσοδος της χώρας στο μνημόνιο δεν αφορούσε μόνο αριθμούς και στοιχεία αλλά είχε και άλλες παραμέτρους. 

Προηγήθηκε η αύξηση του ελλείμματος φθάνοντας με τις αναθεωρήσεις στο 15,4% επί του ΑΕΠ, με τεχνητά μέσα καθώς συμπεριελήφθησαν σε αυτό τα χρέη των ΔΕΚΟ αλλά και των νοσοκομείων που τα προηγούμενα χρόνια δεν συμπεριλαμβάνονταν.
Σήμερα φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας ένα ντοκουμέντο που δείχνει την προχειρότητα; αλλά και τον τρόπο με τον οποίο το Υπουργείο Οικονομικών συντάσσει μνημόνια και προϋπολογισμούς στραγγαλίζοντας κατά τα άλλα, μισθούς και συντάξεις.
Προχειρότητα; λάθη; στα όρια της σκοπιμότητας ακόμη και στα πιο επίσημα στοιχεία που παρουσιάζονται στον ελληνικό λαό και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ζητούνται θυσίες από τους Έλληνες αλλά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ εξαϋλώνονται «λόγω λαθών»!
Στην ψήφιση του μνημονίου από την Ελληνική Βουλή (νόμος 3845, ΦΕΚ Α’65 σελίδα 1350) (Δεξί Εξτρέμ: Μπορείτε να το κατεβάσετε απόεδώ) η συνολική ετήσια επίπτωση για το 2011 φθάνει στα 9,65 δισεκατομμύρια ευρώ και στο 4,3% επί του ΑΕΠ. Κάνοντας μια μικρή πρόσθεση όμως στα ποσά, το συνολικό αποτέλεσμα είναι 9,15 δις ευρώ και στο 4,0% επί του ΑΕΠ (Δεξί Εξτρέμ: Δεν είναι 4,0% αλλά 4,1% μιας και δύο φορές μέτρα ύψους 150 εκ υπολογίζονται σαν 0% του ΑΕΠ- λόγω στρογγυλοποίησης- αν όμως αθροίσουμε τα δύο μέτρα στα 300 εκ βγάζουν περίπου 0,1% του ΑΕΠ οπότε το άρθοισμα στο ΦΕΚ δίνει 4,1%). Υπάρχουν 500 εκατομμύρια ευρώ διαφορά και 0,3% του ΑΕΠ (Δεξί Εξτρέμ: 0,2%)… «λάθος» δηλαδή ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα